Вести

Велика улагања у ширење топлификационе мреже

Ширење топлификационе мреже један је од приоритета Српске напредне странке у Пожаревцу, како би што већи број грађана могао да буде корисник даљинског система грејања за који са правом кажемо да је најбољи и најјефтинији у Србији. Истовремено, ширење овог система грејања највише доприноси да вауздух у Пожаревцу током зимских месеци буде што чистији. Због свега тога огромна већина грађана Пожаревца жели да се греје управо на овај начин, а од преузимања власти у Пожаревцу, Српска напредна странка је то поставила за један од главних приоритета и дуплирала улагања, како града, тако и ЈП „Топлификација“ у ширење топлификационе мреже.
Председник Градског одбора СНС Пожаревац и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић  је са директором ЈП „Топлификација“ Дејаном  Дачићем обишао радове на ширењу топлификационој мрежи  у насељу  Бусије. Вредност радова на топлификацији у овом делу града износе 58 500 000 динара.
Према речима директора ЈП Топлификација Дејана Дачића радови се изводе у 9 улица, изградиће се око 2,5 км топлификационе мреже и обухваћено је 114 корисника за прикључење на мрежу. У оквиру ових радова урађена је и подстаница у улици Алексе Дундића,  која је предвиђена за дистрибуцију на овој локацији. Ове године неће бити готови радови али се очекује да један део локације буде пуштен у рад.
Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић рекао је да ће ове године укупно бити издвојено  око 580 милиона динара у ширење топлификационе мреже, а у последњих две и по године преко 1000 корисника је прикључено на мрежу. Градоначелник је позвао све које су у могућности да се прикључе на топлификациону мрежу зато што је то веома битно и за заштиту животне средине. Он је најавио да када се заврши са радовима почеће асфалтирање свих ових улица.
У току су радови у МЗ Горња мала и у улици Иве Маринковића где се гради подстанице, за нових 115 прикључака, такође завршени су радови на топлификацији улице Сокобањска у вредности од 15 милиона динара.