Вести

Завршене су 53. ЉКИ

Такмичењем у вишебоју и великом победом Марка Миленковића, са максималним бројем поена, завршене су овогодишње, 53. Љубичевске коњичке игре. По први пут игре су организоване под покровитељством председника Републике Србије, што ће, како је најављено постати стална пракса.
Током четири дана трајања манифестације Пожаревљани, али и велики број туриста, уживали су у концертима симфонијског оркестра „Гвардиа“, бендова „Бијело дугме“ и „Регина“, тамбурицама, наступу локалних бендова, као и знатно квалитетнијем програму на хиподрому.
Током такмичарских дана реновирани пожаревачки хиподром је угостио више хиљада људи. Посетиоци  су пратили шест галопских ("Михаиловац", "Војвода Миливоје Живановић", "Меморијал Благоја Урошевића", "Костолац", "Браничево" и "Куп Љубичева") и шест касачких трка ("Ресава", "Млава", "Дунав", "Морава", "Стиг" и "Кнез Михаило"). Осим тога, на програму су традиционално били и волтижери, даљинско јахање и прескакање препона. Ове године програм на хиподрому подугнут је на међународни ниво, о чему сведочи и учешће грла из Мађарске, Бугарске, Хрватске...
Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић рекао је да је задовољан овогодишњим играма, али и да има места за побољшања у наредним годинама. Према речима градоначелника, извештај о утрошеном новцу биће доступан у октобру, а крајњу оцену 53. коњичких игара даће грађани Пожаревца.