Вести

"Здрави стилови живота" - трибина у организацији Уније жена

 

Како очувати здравље и издржати убрзани темпо живота којим живимо? Како и које здраве навике развијати код деце? Које су најчешће болести које можемо назвати болестима модерног доба и како их избећи, неке су од тема које су покренуте на трибини под називом „Здрави стилови живота“, коју је одржао др Дејан Миленковић, педијатар, а у организацији Уније жена СНС Пожаревац.

Трибина је одржана у Малој сали Центра за културу, која је била испуњена готово до последњег места. Испред Уније жена присутне је поздравила председница Верица Савић, која се захвалила Градском одбору СНС Пожаревац на помоћи у организацији.

„Унија жена СНС Пожаревац, као окосницу свог деловања има рад на унапређењу положаја жене, залагање за поштовање родне равноправности, али и истицање улоге породице, и бригу о здрављу. На свим трибинама које смо организовали настојали смо да доведемо најбоље стручњаке из одређених области које Пожаревац има. Све то радимо са циљем да ви добијете што боље информације на теме које вас интересују, и да, захваљујући добрим саветима, унапредите квалитет свог живота.

Наш вечерашњи предавач, др Дејан Миленковић, свакако спада у групу стручњака које сам поменула, и сигурна сам да ћемо вечерас имати јако добро предавање. Живот савремене жене носи са собом јако пуно обавеза. Често можемо да чујемо да смо изложени знатно већем стресу него што је то био случај раније, да се живи много брже и са много више обавеза него некада. Понекада нам се чини да је, уз све обавезе, здрав стил живота само идеал који је тешко достићи.

Надам се да ће, слушајући предавање, свако од нас моћи да препозна колико се придржава правила да развија и негује навике које ће помоћи очувању здравља. Сигурна сам да ће и наш предавач имати пуно добрих савета који ће нам помоћи да очувамо своје здравље и да што више избегавамо оно што нам штети, а уведемо и негујемо оне добре ствари које нам помажу да останемо здрави“, истакла је Верица Савић.

Др Дејан Миленковић одржао је занимљиво и концизно предавање на тему здравих стилова живота. Уз обиље података, савета, али и статистичких показатеља који последњих деценија на светском нивоу нису баш повољни, сви присутни могли су да чују на шата треба обратити посебну пажњу када је очување здравља у питању. Такође су могли да се упознају са здравим навикама које је неопходно развијати код деце, нарочито када су исхрана и физичка активност у питању. Такође, свако ко је желео имао је прилику да постави питање на тему која га интересује.

Верица Савић најавила је одржавање сличних трибина у будућности, али и разних других активности које ће покренути Унија жена.